Σημαντική σημείωση: Για τεχνικούς λόγους, το Kallikrateia.gr, δεν αναρτά ολες τις ανακοινώσεις / δελτία τύπου και προκυρήξεις του Δήμου Νέας Προποντίδας. Για να βρείτε όλες τις αναρτήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Τρεις νέες εντάξεις πέτυχε ο Δήμος Ν.Προποντίδας καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης των πράξεων με τίτλο:

    1. «Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ν. Μουδανιών» , με κωδικό MIS 5030916 και συνολική δημόσια δαπάνη 1.040.000,00 ευρώ.

    2. «Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας», κωδικό MIS 5030917 και συνολική δημόσια δαπάνη 675.000,00 ευρώ.

    3. «Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου & Λυκείου Σημάντρων», κωδικό MIS 5030913 και συνολική δημόσια δαπάνη 406.000,00 ευρώ.

Τα ανωτέρω έργα εντάχθηκαν  στο Ε.Π. Κεντρική Μακεδονία 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και  αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και των Η/Μ συστημάτων ψύξης - θέρμανσης των σχολικών συγκροτημάτων του 1ου Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ν. Μουδανιών, του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας και του Γυμνασίου & Λυκείου Σημάντρων.

Πρόκειται για κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν τον κανονισμό θερμομόνωσης και δε φέρουν μόνωση τόσο στις κατακόρυφες όσο και στις οριζόντιες επιφάνειες τους (εξωτερικές τοιχοποιίες, στέγη, δάπεδο σε επαφή με το φυσικό έδαφος, δάπεδο πάνω  από μη θερμαινόμενους χώρους, τοιχοποιίες προς μη θερμαινόμενους χώρους). Θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν στο βαθμό του εφικτού με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς και της κατηγορίας κατάταξης των κτηρίων.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση πλάκας οροφής κάτω από μη θερμαινόμενη ξύλινη στέγη, θερμομόνωση δώματος και τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης - ψύξης.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς