ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το Kallikrateia.gr δε φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων στα "Υγεία, Ιατρικά, Άσκηση & Διατροφή". Ελέγξτε την πηγή του άρθρου για πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό υπόβαθρο του αρθρογράφου.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ λαμβάνετε τα άρθρα που διαβάζετε στο διαδύκτιο ως επιστημονικές γνωματεύσεις!

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, μιλήστε άμεσα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας!


 

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: ΟΧΙ στην τηλεόραση κατά τα δύο πρώτα έτη ζωής του παιδιού

Ένας διακεκριμένος ειδικός της παιδιατρικής, ο καθηγητής Δημήτρης Α. Χρηστάκης, προειδοποιεί τους γονείς να περιορίσουν τον αριθμό του χρόνου που παρακολουθούν τα παιδιά τηλεόραση πριν από την ηλικία των 2 ετών, μετά από μια εκτενή ανασκόπηση που έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερες βλάβες παρά ωφέλειες στην ανάπτυξή τους.

Ο Καθηγητής Δημήτρης Α. Χρηστάκης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Παίδων του Seattle και το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ, έχει επίσης εκφράσει σημαντικές ανησυχίες για τα DVD που απευθύνονται σε παιδιά και οι δημιουργοί τους διατείνονται ότι είναι ωφέλιμα, παρά την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων.

Τονίζει επίσης ότι η Γαλλία έχει ήδη λάβει το ζήτημα στα σοβαρά, σε τέτοιο βαθμό, που το καλοκαίρι του 2008, η κυβέρνηση υιοθέτησε αυστηρούς νέους κανόνες για να προστατεύσει την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών κάτω των 3 ετών από τις παρενέργειες που προκαλεί η τηλεόραση.

Η λεπτομερής ανασκόπηση του Καθηγητή Χρηστάκη περιλάμβανε 78 μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 25 έτη και επαναλαμβάνει τα ευρήματα πολυάριθμων μελετών που ο ίδιος διενέργησε με συνεργάτες του στο συγκεκριμένο εξειδικευμένο πεδίο.

Επισημαίνει ότι εννέα στα δέκα παιδιά κάτω των δύο ετών παρακολουθούν τηλεόραση τακτικά, παρά τις προειδοποιήσεις, ενώ κάποια περνούν περίπου των 40% των ωρών που είναι ξύπνια μπροστά από την τηλεόραση.

Πηγή: mitrikosthilasmos.com