Έκλεψαν 2 φορές την ίδια γυναίκα στη Νέα Καλλικράτεια – Προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ και της άρπαξε τα χρυσαφικά της!

 

Στο μάτι φαίνεται πως είχαν βάλει επιτήδειοι ηλικιωμένη γυναίκα στη Νέα Καλλικράτεια η οποία το φυσάει και δεν κρυώνει αφού έπεσε θύμα κλοπής όχι μία αλλά δύο φορές σε μερικές μόνο ημέρες.

Όπως μας είπε η ίδια, το πρώτο περιστατικό συνέβη πριν μερικές εβδομάδες, όταν 2 νεαρές γυναίκες την πλησίασαν έξω από την οικία της και την αποκάλεσαν με το όνομα της. Τότε μία από τις δυο, αγκάλιασε την ηλικιωμένη ενώ η ίδια τους έλεγε συνέχεια πως δε θυμάται ποιες είναι.

Οι δυο γυναίκες αποχώρησαν και λίγο αργότερα κατάλαβε πως το κακό είχε συμβεί.

Μαζί με τις δυο άγνωστες, καπνός είχε γίνει και ένας χρυσός σταυρός που φορούσε η ηλικιωμένη. Όπως φαίνεται οι δυο γυναίκες ήταν επαγγελματίες του είδους καθώς όπως μας είπε χαρακτηριστικά δεν κατάλαβε πότε τον τράβηξαν από το λαιμό της.

Τώρα το πως γνώριζαν το όνομα της παραμένει άγνωστο. Το κακό όμως δεν σταμάτησε εκεί για την ηλικιωμένη γυναίκα.

Προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ και της άρπαξε τα χρυσαφικά της

Λίγες ημέρες αργότερα κι ενώ βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της, εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας ο οποίος φορούσε φόρμα με λογότυπο της ΔΕΗ. Ο άνδρας της είπε πως είναι από τη ΔΕΗ και λόγω κινδύνου πρέπει να γίνει τενχικός έλεγχος στις πρίζες του σπιτιού της!

Η γυναίκα όπως λέει, δεν σκέφθηκε πως ήταν κάποιου είδους κόλπο, καθώς την ίδια εβδομάδα, η επίσκεψη ενός πραγματικού τεχνικού είχε ως συνέπεια να της κόψουν το ρεύμα για μικρό χρέος το οποίο είχε προς τη ΔΕΗ και το οποίο τελικά ρύθμισε.

Ταυτόχρονα ο άγνωστος "υπάλληλος" ήταν απόλυτα πειστικός σε όσα έλεγε.

Κατά την είσοδο του στην οικία, ρώτησε αν υπάρχουν χρυσαφικά στο σπίτι και της είπε πως «επηρεάζουν» τις πρίζες με κίνδυνο να... "σκάσουν". Η γυναίκα απάντησε θετικά και του έδωσε τα χρυσαφικά που είχε. Τότε αυτός της είπε «Περίμενε να τα βγάλω έξω να μην σκάσουν οι πρίζες σου» και φυσικά έγινε καπνός.

Πονοκέφαλος έχει γίνει για την Αστυνομία υπόθεσεις σαν κι αυτή με τους επιτήδειους να προσποιούνται τεχνικούς της ΔΕΗ σε ολόκληρη την Ελλάδα - ώστε να αποκτούν πρόσβαση στις οικίες κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων.

Καλό θα είναι λοιπόν να ενημερώσουμε όλους τους μεγαλύτερους για τις περιπτώσεις σαν και αυτή καθώς πλησιάζει καλοκαίρι και το κακό δε θέλει πολύ για να γίνει!