Ηράκλειο: Στικάκια νικοτίνης προκάλεσαν την λιποθυμία των μαθητών του γυμνασίου Αλικαρνασσού

Στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι τρεις μαθητές του Γυμνασίου Αλικαρνασσού, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος.

Πρόκειται για δύο κορίτσια 15 ετών και ένα αγόρι 14 ετών, τα οποία με τις έως τώρα πληροφορίες προμηθεύτηκαν από έναν 15χρονο συμμαθητή τους στικάκια νικοτίνης τα οποία χρησιμοποιούνται διακοπή του καπνίσματος.

Οι ανήλικοι τοποθέτησαν κάποια αυτά στα ούλα τους, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει εξακριβωθεί αν χρησιμοποίησαν μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ποσότητα, γεγονός που τους προκάλεσε κρίση πανικού και τάση λιποθυμίας.

Αυτή την στιγμή, τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου ενώ δεν αποκλείεται να υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων, μεταξύ των οποίων -αν κριθεί απαραίτητο-  σε τοξικολογικές και αιματολογικές.

Ο 15χρονος συμμαθητής των παιδιών, που τους έδωσε τα στικάκια νικοτίνης, ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια.

πηγή