Σάλος στη Ρωσία! Μαθήματα pole dancing σε σχολείο! (βίντεο)

Ενα σχολείο της Ρωσίας διδάσκει σε πεντάχρονα κορίτσια pole dancing. Πολλοί γονείς έχουν εξαγριωθεί και εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στη διεύθυνση.

Το σχολείο είχε την ιδέα να εντάξει το pole dancing ως σχολικό μάθημα, το οποίο διδάσκεται ακόμη και σε μαθήτριες που δεν ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τα κορίτσια, υπό την εποπτεία μιας γυμνάστριας, μαθαίνουν να περιστρέφονται γύρω από τον στύλο.

Το αμφιλεγόμενο μάθημα έχει προκαλέσει την οργή πολλών γονέων, που σπεύδουν να το χαρακτηρίσουν ως «χυδαίο». Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως το μάθημα αυτό διδάσκεται σ' ένα σχολείο στην περιοχή Naberezhnye Chelny, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», συγκεντρώνοντας υπογραφές γονέων που διαμαρτύρονται έντονα.

Τα κορίτσια μαθαίνουν πώς να περιστρέφονται γύρω από τον στύλο με τη γυμνάστρια να τα παρακολουθεί. Η Ρωσίδα γυμνάστρια, που φοράει σορτσάκι κι ένα t-shirt που γράφει «νικητής» -όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο -δίνει στις μαθήτριες οδηγίες για σωστή ισορροπία.

Όταν το βίντεο ανέβηκε στα social media, πολλοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να εκφράσουν την απέχθειά τους. «Ο στύλος δεν είναι συμβατός ως άθληση για τα παιδιά, είναι χυδαίο» λέει μία μητέρα, η Βικτόρια Ποσχάγια.

Υπάρχουν όμως και μαμάδες που νιώθουν υπερήφανες που οι κόρες τους μαθαίνουν pole dancing. «Είμαι περήφανη γι' αυτά που κάνει η κόρη μου» λέει η Κίρα Προνίνα.

Για την γυμνάστρια Βικτόρια, πάντως, το pole dancing είναι η καλύτερη γυμναστική για τους μύες και για να αποκτήσουν τα κορίτσια ευλυγισία και ισορροπία.

ΠΗΓΗ: φωτο STAR.GR - Κείμενο: pronews