Λένα Νικολαϊδου μια γυναίκα με δυναμική παρουσία στα κοινά

Λένα Νικολαϊδου – Υποψήφια με το συνδυασμό νέα προποντίδα – ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ του Μανώλη Καρρά

Ονομάζομαι Λένα Νικολαΐδου. Ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας σχετικά με την απόφασή μου να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών του Δήμου Νέας Προποντίδας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει ξεκινήσει από το 2002 όταν ήμουν υποψήφια στις νομαρχιακές εκλογές με τον Αργύρη Λαφαζάνη.

Το 2014 ήμουν υποψήφια με τον Μ. Καρρά. Επέλεξα και πάλι να είμαι υποψήφια με τον συνδυασμό: «Νέα Προποντίδα - Σύγχρονος Δήμος»  και υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Καρρά γιατί μέσα από την γνωριμία μας και βλέποντας το έργο που έχει παραχθεί αυτά τα 5 χρόνια, αισθάνθηκα ότι έχω να κάνω με έναν άνθρωπο έντιμο, δημιουργικό, ικανό, αποφασιστικό, καινοτόμο, με έναν άνθρωπο που αγαπάει και ενδιαφέρεται για το συμφέρον όλων των δημοτών.

Γεννήθηκα το 1958. Αποφοίτησα από  εξατάξιο  γυμνάσιο στην Θεσσαλονίκη, και μιλώ αγγλικά-γερμανικά-σέρβικα. Με τον σύζυγό μου Στράτο Νικολαΐδη, διατηρούμε κοσμηματοπωλείο εδώ και 42 χρόνια στη Νέα Καλλικράτεια, όπου μένουμε μόνιμα.  Καμαρώνουμε για τις δύο κόρες μας που κατάφεραν να σπουδάσουν Γυμναστική Ακαδημία  η μία  και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό στην Α.Σ.Ο.Ε. η άλλη. Πιο πολύ όμως καμαρώνουμε για τα 7 εγγόνια που μας χάρισαν.  Ζουν με τις οικογένειές τους στα Νέα Φλογητά.

Η έως τώρα πορεία μου δείχνει την αγάπη μου για τον τόπο μου αλλά και τη δυναμική μου καθώς ασχολούμαι ενεργά και δραστηριοποιούμαι σε τομείς με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάδειξη του τόπου μου. Διετέλεσα για 6 χρόνια πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Καλλικράτειας, για 6 χρόνια ήμουν μέλος των διοικήσεων του Συλλόγου (ως υπεύθυνη χορευτικών και ιματισμού). Δραστηριότητα που απαιτούσε πολλή προσωπικό χρόνο, προγραμματισμό, επικοινωνιακές δεξιότητες, υπομονή και επιμονή. Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, διοργανώσαμε το 1ο Πανθρακικό Αντάμωμα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Θ.Σ.). Για 3 χρόνια εκδίδαμε την εφημερίδα του Συλλόγου με τίτλο «Τα Νέα του Πολιτιστικού».

Παράλληλα είμαι μέλος των Πολιτιστικών Συλλόγων Νέων Συλλάτων, Φάρου Νέων Μουδανιών. Ανήκω στο χορευτικό της Νέας Καλλικράτειας, της Πλεύσης και του Φάρου. Για 4 χρόνια ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου της Νέας Καλλικράτειας. Η ενασχόληση μου με τα Πολιτιστικά δρώμενα είναι για μένα τρόπος ζωής! Πιστεύω στον εθελοντισμό, στη προσφορά, στην αγάπη. Για 2 χρόνια παρέδιδα αμισθί μαθήματα πλεξίματος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Καλλικράτειας και στο Σύλλογο Γυναικών Συλλάτων (με ελάχιστη αμοιβή). Εθελοντικά προσέφερα υπηρεσίες σε πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer  Θεσσαλονίκης.

Αγαπώ τον τόπο που ζω, που ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Μου αρέσει να τον βλέπω όμορφο, καθαρό, συμμαζεμένο. Επιθυμία μου είναι η καθημερινότητα μας  να βελτιώνεται μέρα με την μέρα, να γίνονται  έργα, να δημιουργούνται  περισσότερες δομές που θα εξυπηρετούν  όλες τις κοινωνικές  ομάδες του Δήμου μας. Θέλω να υπηρετήσω τον τόπο μου και από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγωνιζόμενη με όλες τις δυνάμεις μου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας!

Κάποιες από τις ιδέες μου που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στην βελτίωση της καθημερινότητας μας είναι:

1. Στα πλαίσια του Κ.Ε.Π. Υγείας διοργάνωση αιμοδοσιών στα χωριά του Δήμου (εκτός από τις κοινότητες όπου ήδη διοργανώνονται από συλλόγους).
2. Διοργάνωση ομιλιών  για θέματα υγείας, όχι αποσπασματικές αλλά ενταγμένες σε πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Ομιλίες ποιοτικές, αναλυτικές με χρόνο για επεξηγήσεις και συζήτηση. Ευχής έργον να πραγματοποιηθούν  σε συνεργασία με τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους.
3. Καμπάνια για να προωθήσουμε την ιδέα «γίνε δότης μυελού των οστών»
4. Ανάδειξη-προστασία αρχαιολογικών χώρων Ν. Καλλικράτειας
5. Διοργάνωση ενός διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και χορωδιών (όλων των ηλικιών)
6. Τράπεζα τροφίμων για τους απόρους. Ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων στην παράδοση τροφίμων στους απόρους.
7. Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Ν. Μουδανιών με στόχο τη δημιουργία ενός σταδίου άξιου της ομάδας στίβου του Δήμου μας. Ένα στάδιο με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορέσει να φιλοξενεί αθλητικούς αγώνες. Έτσι θα δοθεί δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού.
8. Συντήρηση του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και μεταφορά σ’ αυτό κάποιων υπηρεσιών, ολοκλήρωση κινηματοθέατρου του κτιρίου.
9. Υπογειοποίηση  κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία.
10. Φροντίδα για τα κοιμητήρια. Κατασκευή χωνευτηρίου. Εφαρμογή του κανονισμού.
11. Κομποστοποίηση  απορριμμάτων.
12. Θέρμανση από σκουπίδια. Αποσύνθεση (αέριο) όχι καύση
13. Διερεύνηση δυνατότητας λειτουργίας δημοτικής συγκοινωνίας. Συγκοινωνιακή σύνδεση δήμου με Θεσσαλονίκη
14. Δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής  που θα παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν διαδικτυακά με την δημοτική αρχή, ώστε να αναφέρουν, να παρακολουθούν  και να επιλύουν τα καθημερινά τους προβλήματα.
15. Δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής και διεκπεραίωσης  αιτήσεων
16. Εξεύρεση χώρων στάθμευσης και  φροντίδα και ανάδειξη των ήδη υπαρχόντων

Η ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά είναι στάση ζωής για μένα! Πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα οράματα μας!!!!!!