Ο Γ. Βαγιωνάς στο Kallikrateia.gr: Θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου

Στην ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά και στο δικό του όραμα για τη Χαλκιδική αναφέρθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς.

Όπως επεσήμανε o κ. Βαγιωνάς σε συνέντευξη του στο kallikrateia.gr, διεκδικεί εκ νέου το βουλευτικό αξίωμα,  με στόχο να υλοποιήσει έργα απαραίτητα, που θ’αλλάξουν το προφίλ του Νομού.

 

-Στη συνείδηση των Ελλήνων τα κόμματα έχουν καταγραφεί ως ίδια.  Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τη ΝΔ από τα υπόλοιπα;

Είναι τεράστια η διαφορά της ΝΔ από τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς. Αυτό αποτυπώνεται, άλλωστε και στο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει για την επόμενη μέρα, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε ισχύ. Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι έτοιμα. Βασίζονται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για τους πολίτες.

Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να αναγνωριστούν οι θυσίες τους και να φύγει το βάρος από τις πλάτες τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει οτι θα μπούμε σε λογική παροχολογίας.  Τα όσα έχουν εξαγγελθεί είναι προτάσεις προσεκτικά μελετημένες και κοστολογημένες.

Η χώρα την 7η Ιουλίου θα αφήσει πίσω της σχεδόν μια δεκαετία κρίσης. Οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει και οι πολίτες θα βάλουν την υπογραφή τους στη μεγάλη αλλαγή.

 

-Γιατί να ψηφίσει κάποιος Γιώργο Βαγιωνά;

Μετά από μια εικοσαετία στην πολιτική, οι Χαλκιδικιώτες με ξέρουν καλά. Έχω δώσει δείγμα γραφής. Απέδειξα οτι νοιάζομαι πραγματικά για τον τόπο, ενώ γνωρίζω και τις ανάγκες του. Ως κυβερνητικός βουλευτής υλοποίησα έργα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα, όπως οι βελτιώσεις των υποδομών της Υγείας, ενώ έθεσα τις βάσεις και για μακροπρόθεσμα, τα οποία επιδιώκω έως και σήμερα.

Όμως, δεν δίστασα ακόμα και να συγκρουστώ με αποφάσεις που δεν πίστευα οτι ήταν προς το συμφέρον του τόπου. Ως βουλευτής αντιπολίτευσης, καυτηριάζω τα κακώς κείμενα και προσπαθώ για όσα χρειάζεται ο Νομός.

Η παρουσία μου έχει συνέπεια και συνέχεια. Δεν είμαι διάττων αστέρας κι επειδή το έργο μου δεν έχει τελειώσει, διεκδικώ για άλλη μια φορά την ψήφο των πολιτών. 

 

-Ποιο είναι το σχέδιό σας για τη Χαλκιδική;

Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί ο νομός, όσον αφορά τις υποδομές. Προτεραιότητα για μένα είναι τα Φράγματα Χαβρία και Πετρένια. Εργάζομαι μεθοδικά για την υλοποίηση τους από το 2004. Μετά από καθυστερήσεις και εμπόδια πολλών ετών, τώρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Για το Φράγμα Χαβρία είναι όλα έτοιμα και αναμένουμε τα τεύχη δημοπράτησης. Όσο για το Φράγμα στα Πετρένια, που είναι μικρότερο σε μέγεθος, εκτιμώ οτι θα εκκινήσουν οι διαδικασίες φέτος.

Πρόκειται για έργα που θ’αλλάξουν για πάντα το προφίλ του νομού και θα λύσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας, την «ωρολογιακή βόμβα» που θα σκάσει στα χέρια των επόμενων γενεών, εάν δεν δράσουμε.

Φυσικά, δεν ξεχνώ το οδικό δίκτυο, την κάκιστη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος, ιδιαίτερα μέσω Πολυγύρου και Αρναίας, αλλά και το Λιμάνι της Ουρανούπολης, το οποίο δυστυχώς, είναι λόγος να ντρεπόμαστε. Υποδεχόμαστε ακόμα και αρχηγούς κρατών, ενώ είναι στην κατάσταση αυτή επί σειρά ετών.

- KALLIKRATEIA.GR

Γ. Βαγιωνάς: Για μια Ελλάδα χωρίς φόβο!

Γ. Βαγιωνάς: Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που θέλουμε (ΒΙΝΤΕΟ)