Απάντηση του Δημάρχου Μ. Καρρά στον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Παπαδόπουλο

Διαβάστε την απάντηση του Δημαρχου Νέας Προποντίδας Κου Μανώλη Καρρά σε ανάρτηση Δημοτικού συμβούλου στο facebook.

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου είναι να υποβάλλει ερωτήσεις στη δημοτική αρχή κι επ' αυτών να λαμβάνει σχετικές απαντήσεις. Η μονομερής, ωστόσο, δημοσιοποίηση των ερωτήσεων, χωρίς τις απαντήσεις, που δόθηκαν, γεννά εύλογα ερωτήματα αλλά και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου 2019 ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Θωμάς Παπαδόπουλος έθεσε σειρά ερωτημάτων για τα οποία έλαβε σαφείς απαντήσεις από τον Δήμαρχο. Ωστόσο, στη συνέχεια προχώρησε σε δημοσιοποίηση μόνο των ερωτήσεων στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιτρέποντας τον ελεύθερο σχολιασμό σε θέματα, που είχαν ήδη απαντηθεί.

Για να τηρηθεί η αρχή της ισότητας αλλά και προς ενημέρωσή σας σάς γνωρίζω τα εξής:

1. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα δημοτολόγια και τα μητρώα αρρένων τηρούνται μόνο στην έδρα του Δήμου και τα σχετικά πιστοποιητικά εκδίδονται μόνο από εκεί. Μας έγινε μάλιστα και σχετική υπόδειξη για συμμόρφωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ζητήθηκε να απαντήσουμε, αν τηρείται ο Νόμος. Δεν τίθεται, λοιπόν, θέμα υποδεέστερων πολιτών αλλά Νόμου που πρέπει να τηρείται! Σε κάθε περίπτωση η εξυπηρέτηση γίνεται κανονικά και μέσω ΚΕΠ.

2. Για τη σκάλα της Καλλικράτειας. Είναι θέμα παλιό και γνωστό. Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα της. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι ο Δήμος δε νομιμοποιείται να επέμβει σε αιγιαλό και παραλία. Για να το κάνεις πρέπει να ακολουθήσεις μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία αδειοδότησης που απαιτεί τις σχετικές εγκρίσεις από 8 συναρμόδια υπουργεία (!). Ως δήμος έχουμε εδώ και χρόνια ξεκινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών, ώστε να έχουμε μετά το δικαίωμα να ζητήσουμε άδεια επέμβασης και φυσικά όλα αυτά με γενναία κρατική χρηματοδότηση, καθώς τα ποσά δεν μπορούν να καλυφθούν από ιδίους πόρους.

3. Αναφορικά με το σχολείο του Αγίου Παύλου, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου 2019 κι αναμένεται περίπου στα μέσα Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί.

Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου. Είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε η μονομερής προβολή των ερωτήσεων. Αν θέλεις να εξυπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον, ενημερώνεις συνολικά, για να κερδίσουν κάτι καί οι πολίτες. Από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έθεσε αυτές τις ερωτήσεις ένας πρώην Αντιδήμαρχος που θεωρητικά γνωρίζει τα θέματα αυτά από κοντά, την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και τις πρωτοβουλίες, που αναλήφθηκαν, κατά τη διάρκεια μάλιστα και της θητείας του. Το να μην γνώριζε δεν θέλω καν να το σκεφτώ.....! Στον μόνο λόγο, λοιπόν, που μπορώ να αποδώσω τον τρόπο που λειτούργησε ήταν η μάχη των εντυπώσεων, μόνο που στο δημοτικό συμβούλιο δε δίνουμε παράσταση.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Τραγωδία στον Αλμυρό: Το ξέσπασμα της μητέρας της 14χρονης - "Έφυγε άδικα το παιδί μου"