Η ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΥΒΑ, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στο Kallikrateia.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κα Καλύβα στο Kallikrateia.gr

ΚΥΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΣ

Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΣΘΕ, ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.

Μεγάλωσα στα Ν. Μουδανιά, όπου και εξακολουθώ να διαμένω με την οικογένειά μου, δηλαδή τον σύζυγό μου Δημήτρη Γρηγορίου, ο οποίος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα και τον γιό μας Γιώργο, ηλικίας σήμερα 13 ετών. Πατέρας μου ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Καλύβας, ένας από τους γνωστότερους και πιο επιτυχημένους εμπόρους της Χαλκιδικής. Ως εκ τούτου είμαι πολύ δεμένη με τον τόπο μου, και ένα από τα κυριότερα μελήματά μου είναι η πρόοδος και η εξέλιξή του προς το καλύτερο. Μεγάλωσα σε μια αγαπημένη οικογένεια με αρχές, όπως σεβασμός, εκτίμηση και την έννοια προσφοράς προς τους συνάνθρωπους μου. Αυτές τις αρχές θέλουμε να μεταδώσουμε και εγώ και ο σύζυγος μου στον γιό μας.

Εργάζομαι ως Ειδικός  Ιατροδικαστής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Δικαιοσύνης εδώ και 23 συναπτά έτη. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας – Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κραϊόβας της Ρουμανίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Α.Π.Θ  στο Ιατρικό δίκαιο και Βιοηθική και Διδάκτωρ του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Δικαστική Τοξικολογία. Έχω εργαστεί ως ιατρός στη Σάρτη Χαλκιδικής  και στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στη Θεσσαλονίκη. Πέραν  της κύριας επαγγελματικής μου ενασχόλησης ως Ειδικός Ιατροδικαστής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διδάσκω την Επιστήμη της Ιατροδικαστικής σε πανεπιστήμιο της Κύπρου.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ;

Όπως προανέφερα αγαπώ  τον τόπο μου  και είμαι  πολύ δεμένη με αυτόν και πέρα από την οικογένειά μου, ενδιαφέρομαι για την βελτίωση και την εξέλιξη αυτού. Η επαφή με τους συνδημότες μου και η διάθεσή μου να συμβάλλω στην άμεση λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας τους, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητά της ζωής τους, με ώθησαν να ασχοληθώ με τα κοινά. Στα πλαίσια της δουλειάς μου αντιμετωπίζω με ενσυναίσθηση τα προβλήματα των συνανθρώπων μου κι έτσι θέλω να προσφέρω στους συνδημότες μου και τον τόπο μου. Να αφουγκράζομαι τα προβλήματα τους και να είμαι δίπλα τους.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Στα πλαίσια της επαγγελματικής και επιστημονικής μου εμπειρίας, έχω αντιμετωπίσει περιστατικά που αφορούν παιδιά παραμελημένα ή κακοποιημένα,  γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, νέους που προσπαθούν να ξεφύγουν από κάθε είδους εξάρτηση, ανθρώπους τρίτης ηλικίας που υποφέρουν και δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Η ιδιότητά μου, μου δίνει τη δυνατότητα να συνεισφέρω τα μέγιστα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ζητούμενό μου να συνεισφέρω ουσιαστικά στους συνδημότες μου με τη δημιουργία δομών, συμβουλευτικών ομάδων, που να μπορούν να εκφράσουν ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γενικότερα, επιθυμώ να ασχοληθώ με την κοινωνική προστασία και τη δημόσια υγεία, αλλά και όχι μόνο. Επιπλέον, ο Δήμος μας είναι  ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, καθώς και τόπος γεωργικής εκμετάλλευσης, όπου θέλω να προσφέρω τα μέγιστα. Έχω τη διάθεση και τη θέληση να καταλάβω τις ανάγκες των συνδημοτών μου και να διευκολύνω την  καθημερινότητα τους, σε όλους τους τομείς.

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ, ΙΚΑΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Θεωρώ ότι είμαι μια δυναμική γυναίκα, άμεση,  επικοινωνιακή, φιλική και διαθέτω υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθος και σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες. Είμαι εργατική, μεθοδική και πρόθυμη να στηρίξω τους συνδημότες μου, να είμαι δίπλα τους και γενικά να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μου, οι αρχές που έχω πάρει από την οικογένεια μου, η εργασία μου μέσα από την ιδιότητα του ιατροδικαστή, θεωρώ ότι είναι απαραίτητα εφόδια ώστε να με εμπιστευτούν οι συνδημότες μου για να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδοιήκηση. Για μένα ο τόπος μου είναι  η ευρύτερη οικογένεια μου και με αρωγό  τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό θα πετύχουμε την αναβάθμιση του Δήμου μας.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ;

Ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς με τα έργα του, έχει αναβαθμίσει το Δήμο της Ν. Προποντίδας και έχει δρομολογήσει κάποια θέματα για ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του Δήμου μας. Διέκρινα σε αυτόν τη διάθεση και όρεξη για δουλειά, ανοικτό σε νέες προτάσεις για να  φτάσει ο Δήμος μας ακόμη ψηλότερα. Επίσης με κέρδισε η συνολική του προσωπικότητα. Έτσι, αποφάσισα να μετάσχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του «Νέα Προποντίδα-  ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές και μαζί να συνεχίσουμε για το καλύτερο του τόπου μας.

Πιστεύω ότι οι συνδημότες μου, θα μου δώσουν την ευκαιρία με τη ψήφο τους να τους προσφέρω τα μέγιστα, γιατι ο τόπος μου είναι η ευρύτερη οικογένεια μου.

Σας Ευχαριστώ!