Η πιο δυνατή ελληνική αποστολή όλων των εποχών;

Με την πιο δυνατή αποστολή στην ιστορία του ελληνικού στίβου ετοιμάζεται να συμμετάσχει η Εθνική, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 του Γκροσσέτο, διεκδικώντας τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια!

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Βάσει κατάταξης την Ευρώπη, η ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Ιταλίας, δημιουργεί προσδοκίες για την καλύτερη της εμφάνιση στην ιστορία της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχοντας απομείνει λιγότερο από δύο μήνες για τον κορυφαίο αγώνα της κατηγορίας στις 20-23 Ιουλίου και με την σεζόν να έχει μόλις αρχίσει, φαίνεται πως η αγωνιστική περίοδος θα είναι μια από τις πιο παραγωγικές όσον αφορά στα μετάλλια για τον ελληνικό κλασσικό αθλητισμό. Θα πρόκειται για ακόμα μία επιβεβαίωση πως ο στίβος είναι το Νο1 άθλημα στην Ελλάδα.

Η μέχρι στιγμής ελληνική αποστολή

Μίλτος Τεντόγλου – μήκος
Το μέλος της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο, επέστρεψε για τη νέα σεζόν με πτήση στα 7.97μ. (ανεπίσημα) και προσγειώθηκε στην τρίτη θέση του κόσμου και πρώτη της Ευρώπης. Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά και δεύτερος στο παγκόσμιο εφήων πέρσι στο Μπίντγκοτζ, όπως φαίνεται θα έχει ευκολότερο δρόμο στον στόχο για το χρυσό της Ευρώπης, αφού στο δρόμο του δε θα βρεθούν αυτή τη φορά οι Κουβανοί.

Οδυσσέας Μουζενίδης – σφαιροβολία
Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης παίδων, με καλύτερη βολή στα 20.38μ. φιγουράρει στη δεύτερη θέση του κόσμου, μετά τον Τζαμαϊκανό Κέβιν Νέντρικ με 20.65μ. Για την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό βάθρο, θα έχει να αντιμετωπίσει τον Λευκορώσο Ντμίτρι Κάρπουκ και το Νορβηγό Μάρκους Τόμσεν, που τον ακολουθούν πάνω από τα 20μ. με 20.34μ. και 20.19μ. αντίστοιχα.

Εμμανουήλ Καραλής – επί κοντώ
Ο κορυφαίος νέος αθλητής της Ευρώπης, βάση της ψηφοφορίας Ολυμπιακών επιτροπών, έχοντας φανεί ατρόμητος όσο ο πήχης ανεβαίνει, με τελευταία… στάση τα 5.70μ. και το νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στον κλειστό, θα έχει μία από τις δυσκολότερες αποστολές για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αφού αντίπαλος του θα είναι (και για τα επόμενα 15 χρόνια) ο Σουηδός Μόντο Ντουπλαντίς που έχει κάνει ήδη 5.90μ. Έχοντας αποδείξει πώς είναι αθλητής αγώνων, ο Έλληνα πρωταθλητής ετοιμάζεται για νέα ύψη…

Αντώνης Μέρλος – ύψος
Με άλμα στα 2.15μ στο σχολικό πρωτάθλημα της Πάτρας μπήκε δυναμικά για την σεζόν στο αγώνισμα και δείχνει ικανός για νέες διεθνείς διακρίσεις. Με αρχικό στόχο τον τελικό θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετούς καλούς άλτες ανά την Ευρώπη, με πρώτους τον Τούρκο Ατσέτ και τον Γερμανό Μίχοτα που επίσης έχουν περάσει το 2.15μ.

Γιώργος Τζατζιμάκης – 10.000μ. βάδην
Με νέο ατομικό ρεκόρ 43:29.00 στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος 10.000μ. βάδην, έγινε ο πρώτος αθλητής μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, που κατάφερε να κατέβει τα 44 λεπτά, με τον Ιταλό Τζιάκομο Μπράντι (19 ετών) να ακολουθεί με 44:04.60. Με τον ίδιο να καταγράφει ρεκόρ σχεδόν σε κάθε αγώνα, θα είναι από τους διεκδικητές (γιατί όχι) και μεταλλίου.

Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης – δέκαθλο
Μπορεί να είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ωστόσο ο νέος κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ με 7.180β. πλεόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση της μέχρι στιγμής λίστας στην Ευρώπη με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Ο δεκαθλητής που σημείωσε επτά ατομικά ρεκόρ στα 10 αγωνίσματα στον τελευταίο του αγώνα στο Χάλε, βαθμολογικά είναι πίσω από το Βρετανό Σαμ Τάμπλοτ με 7.377β. και πάνω από τον Γερμανό Νίκλας Κρέτσχμερ με 7.138, ενώ συνολικά φιγουράρει τρίτος στον κόσμο.

Χρήστος Φραντζεσκάκης – σφυροβολία
Ο κορυφαίος σφυροβόλος στον κόσμο για τους παίδες, αφού είδε πως ακυρώθηκε η ελληνική αποστολή στο Ναϊρόμπι, πήρε την κατά ένα κιλό βαρύτερη σφύρα της μεγαλύτερης κατηγορίας, έριξε το όριο για το Γκροσσέτο και ξαναπήρε την 5κιλη για να καταρρίψει πανελλήνιο ρεκόρ 27 χρόνων, στον ίδιο αγώνα. Τι να περιμένει κανείς από αυτόν τον αθλητή της Κρήτης που δείχνει ασταμάτητος στο πέρασμα του. Και μόνο που πήρε το ρεκόρ του σπουδαίου Αλέξανδρου Παπαδημητρίου λέει πολλά…

Δημήτρης Μονόπωλης, Ζωή Μπαλαμούτη – τριπλούν
Στο τριπλούν η Ζωή Μπαλαμούτη με άλμα στα 12.57μ. ξεπέρασε επίσημα το όριο των 12.50μ. στο σχολικό πρωτάθλημα και μαζί με το Δημήτρη Μονόπωλη με το όριο των 15.57μ. από το πανελλήνιο κλειστού, αποτελούν δύο από τα πρώτα ονόματα που θα μας εκπροσωπήσουν στο αγώνισμα. Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει παράδοση στο τριπλούν και δε θα αποτελέσει έκπληξη η διάκριση για τους δύο αθλητές μας.

ΠΗΓΗ: http://sportsfeed.gr