Με το διπλό του ΠΑΟΚ η Ελλάδα κρατά την θέση της!

Η Ελλάδα παρέμεινε 14η στην ειδική βαθμολογία της UEFA χάρη στο διπλό του ΠΑΟΚ μέσα στην Φλωρεντία.

Μπορεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να μην τα κατάφεραν, με τον πρώτο να χάνει για ακόμη μια φορά από τον Άγιαξ με 2-0 και τον δεύτερο νά φέρνει ισοπαλία μέσα στην έδρα του με την Γιούνγκ Μπόις, παρόλο αυτά η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» επί της Φιορεντίνα έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Αυτοί η βαθμοί είναι που την κράτησαν στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και μάλιστα αύξησε και την διαφορά της από την Κροατία και την Ελβετία.

Η Ελλάδα μάζεψε συνολικά 600 βαθμούς (έχει 26.500) από τα θετικά αποτελέσματα που πήραν ο Δικέφαλος και οι Πειραιώτες κι έτσι αύξησε τη διαφορά της από την 16η Αυστρία, μιας κι ο μοναδικός εκπρόσωπος της 15ης Κροατίας, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ηττήθηκε την Τρίτη στο Τσάμπιονς Λιγκ (έχει αποκλειστεί). Την ίδια στιγμή οι δύο από τις τρεις αυστριακές ομάδες, η Ραπίντ και η Αούστρια ηττήθηκαν αλλά έχουν ελπίδες πρόκρισης, ενώ η Σάλτσμπουργκ μάζεψε μόνο ένα βαθμό στο Γιουρόπα, αλλά αποκλείστηκε κι έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανοίξει περισσότερο τη διαφορά.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι εφόσον διατηρηθεί η 14η θέση, θα γλιτώσει η χώρα μας έναν προκριματικό γύρο στον πρωταθλητή, ωστόσο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το νέο σύστημα του Τσάμπιονς Λιγκ για την περίοδο 2018-19. Πιο συγκεκριμένα η UEFA προτίθεται να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Τσάμπιος Λιγκ στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10. Πάντως εφόσον ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και εκείνος του Γιουρόπα έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα playoffs.

Σχετικά με τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο αναφέρει πως η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει πως ο 2ος των χωρών 10-15, δηλαδή πιθανότατα και της Ελλάδας θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία: 

ΠΗΓΗ: http://paokvoice.com