Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε «σκουριασμένος», αλλά όταν βρήκε ρυθμό ήταν ασταμάτητος και ξεπέρασε τον Ζιζού Μπεργκς με 3-1 σετ

Για 6η σερί χρονιά προκρίθηκε στο 2ο γύρο του Australian Open – «Ένιωσα καλά», είπε

Με νίκη άρχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την πορεία του στο μονό των ανδρών του τουρνουά Grand Slam του τένις, Australian Open. Το πρωί της Δευτέρας (15/1) ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε με 3-1 τον Ζιζού Μπεργκς (5-7, 6-1, 6-1, 6-3) σε περίπου τρεις ώρες αγώνα στη «Rod Laver Arena», όπου το κοινό ήταν στο πλευρό του. Στο δεύτερο γύρο, θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Αλεκσάνταρ Βούκιτς – Τζόρνταν Τόμπσον.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε και πάλι πως δεν είναι στα καλύτερά του και δεν μπορεί να αποδώσει ακόμη στο μάξιμουμ έπειτα από τον τραυματισμό του. Μάλιστα, εμφανίστηκε «σκουριασμένος» στο πρώτο σετ. Ήταν αργός στις κινήσεις και τα χτυπήματά του δεν ήταν τόσο δυνατά και ακριβή.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Βέλγος, ο οποίος αντικατέστησε τον Ματέο Μπερετίνι για το συγκεκριμένο ματς, μιας και ο Ιταλός είπε «αντίο» στο τουρνουά λόγω τραυματισμού. Έτσι, με σωστές επιλογές και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του κατάφερε και πίεσε τον Στέφανο Τσιτσιπά ωθώντας τον σε λάθη. «Έχτισε» μομέντουμ κι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βελτιώθηκε στη συνέχεια κι έβγαλε το ταλέντο του στο court αλλάζοντας και την προσέγγισή του στην αναμέτρηση και δη στο σερβίς. Σταδιακά φάνηκε το χάσμα ποιότητας ανάμεσα στους δύο τενίστες – ο αντίπαλος του βρίσκεται στο νούμερο 152 της ATP – με τον Μπεργκς να αντιμετωπίζει και προβλήματα φυσικής κατάστασης. Έτσι, ο «Στεφ» προηγήθηκε με 3-0 games παίρνοντας τα ηνία κι έφτασε σχετικά άνετα στο 6-1 και στην ισοφάριση σε 1-1 σετ.

Με το πέρασμα της ώρας και όσο έβρισκε ρυθμό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πατούσε όλο και καλύτερα στην πίστα κι έχοντας αποκτήσει πλέον αυτοπεποίθηση και βλέποντας τον αντίπαλό του να έχει χάσει το δικό του μομέντουμ, αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Πήρε το δεύτερο σετ εύκολα με 6-1 καθώς ο Μπεργκς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τον περιορίσει.

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και στο τελευταίο σετ. Δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλό του να μπει στο ματς και να πιστέψει πως θα μπορούσε να το διεκδικήσει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πλέον σε θέση οδηγού και διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το σετ φτάνοντας άνετα στο 6-3 και στην πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Australian Open για 6η συνεχόμενη χρονιά.

«Είναι επικίνδυνες οι αλλαγές»

«Ήταν αναπάντεχη (η αλλαγή αντιπάλου). Είναι επικίνδυνες αυτές οι αλλαγές, περίμενα τον Ματέο (Μπερετίνι) για να πω την αλήθεια. Ο Ζιζού έπαιξε πολύ καλά και δεν ήταν εύκολο ματς. Έπαιξα με αποφασιστικότητα. Ένιωσα πολύ καλά μετά από το πρώτο σετ και είμαι χαρούμενος που έδειξα το μαχητικό μου πνεύμα. Νιώθω καλά με αυτό», δήλωσε και συνέχισε μιλώντας για το αν νιώθει ενοχλήσεις στη μέση του. «Ήταν τακτική η αλλαγή του τρόπου που σέρβιρα. Έπρεπε να προσαρμοστώ κι έχω δει πολλούς να το κάνουν. Οπότε έπρεπε να το δοκιμάσω», τόνισε και επαίνεσε το κοινό.

πηγή: newsbeast