Σούπερ Τζένγκο με 61,52μ., έτοιμη για το χρυσό στον τελικό του Ευρωπαϊκού

 Πανέτοιμη για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στην Φινλανδία η Ελίνα Τζένγκο που στην πρώτη της βολή στον προκριματικό του ακοντισμού, έδειξε πως είναι έτοιμη για άλλη μία μεγάλη επιτυχία.

Η Ελίνα Τζένγκο καθάρισε την πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23, από την πρώτη κιόλας βολή.

Το όριο των 56,50μ., ήταν δεδομένο πως θα το κάνει, ωστόσο η επίδοσή της, έβαλε τις αντίπαλές της να σκεφτούν από τώρα πως θα πρέπει να δώσουν μάχη για τα άλλα δύο μετάλλια… Η αθλήτρια που είναι μέλος της Team Future της bwin, έστειλε το ακόντιο στα 61,52μ., καθαρίζοντας την είσοδο στον τελικό της Κυριακής (16/7, 18:45) με την κορυφαία επίδοση. Ηταν και η μόνη από το πρώτο γκρουπ που έπιασε το όριο καθώς όλες οι υπόλοιπες έριξαν κάτω από τα 56 μέτρα.

Σπουδαίο ατομικό ρεκόρ και πρόκριση για Ρούμτσιο

Στα 110 μ. εμπ. ο Χρήστος – Παναγιώτης Ρούμτσιος έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Στην πρώτη προκριματική σειρά τερμάτισε 4ος με χρόνο 13.96, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ. Για πρώτη φορά κατέβηκε το φράγμα των 14 δευτερολέπτων καθώς είχε 14.28 στα υψηλά εμπόδια, επίδοση που του έδωσε το εισιτήριο για τον ημιτελικό βάσει χρόνου, αφού ήταν μέσα στους έξι ταχύτερους επιλαχόντες.

Στην 3η σειρά ο Γιάννης Καμαρινός τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 14.42, επίδοση που τον άφησε εκτός ημιτελικών.

ΠΗΓΗ: gazzetta