Αμφιδρομείται η Αγ. Σοφίας - Ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι η Εγνατία στο ύψος του Σιντριβανίου (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Διευρύνεται και αμφιδρομείται μέσα στην ημέρα η οδός Αγίας Σοφίας, κάτω από την Εγνατία. Η ρύθμιση αυτή έγινε εφικτή, μετά από υποχώρηση της εργοταξιακής κατάληψης, στο νότιο τμήμα του εργοταξίου Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόπο αυτόν δίνεται μια σημαντική διέξοδος για την κίνηση των αυτοκινήτων προς την Εγνατία, η οποία είχε αισθητά περιοριστεί μετά από τις εργοταξιακές καταλήψεις στην όδό Βενιζέλου, ως αποτέλεσμα της έναρξης κατασκευής του σταθμού».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό,Γιάννης Μυλόπουλος, μετά από 4.5 χρόνια όπου ήταν μονόδρομος, ήρθε η ώρα να διευρυνθεί.

"Τα αρχαιολογικά στο νότιο σκάμα της Σοφίας τελειώνουν, βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης. Ήρθε η ώρα να περιορίσουμε την εργοταξιακή κατάληξη και να δημιουργήσουμε ακόμα μία λωρίδα κυκλοφορίας", τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε πως καθώς το έργο ολοκληρώνεται θα δίνονται δρόμοι, αποκαλύπτοντας πως ο επόμενος μεγάλος δρόμος που θα δοθεί στην κυκλοφορία θα είναι η οδός Εγνατία μπροστά από το σιντριβάνι.

"Πριν την έναρξη της ΔΕΘ θα επαναφέρουμε στην προτεραία κατάσταση την οδό Εγνατία στο Σιντριβάνι γιατί και εκεί στο εργοτάξιο τελειώνουν οι εργασίες", είπε ο κ. Μυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό αναφέρθηκε και στο σταθμό Βενιζέλου και το γεγονός ότι θα κλείσει κάποια στιγμή για μικρό διάστημα.

«Για πολύ μικρό διάστημα, ενός με δύο μήνες, είναι ότι κάποια στιγμής θα κλείσει η Βενιζέλου. Το είχαμε πει εξ αρχής, είχαμε συνεννοηθεί, είχαμε καλέσει τους φορείς της πόλης, τους ότι είχαμε πει ότι θα μονοδρομηθεί η Βενιζέλου και κάποια διαστήματα ενός με δύο μήνες, όταν θα πέσει η πλάκα οροφής του σταθμού της Βενιζέλου, τότε η Βενιζέλου πρέπει να καταληφθεί πλήρως και άρα θα κλείσει τελείως. Όμως θα παραμείνει η Αγίας Σοφίας διπλής όψεως, όπως είναι σήμερα, μέχρι τέλους και έτσι θα υπάρξει εκτόνωση της κίνησης στη Θεσσαλονίκη από την οδό Αγίας Σοφίας», τόνισε.

Στόχος της Αττικό Μετρό είναι η Βενιζέλου να κλείσει προς το τέλος του καλοκαιριού ωστόσο μπορεί να γίνει και μετά το καλοκαίρι. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις αρχαιολογικές εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο σταθμό.

metr-3.jpg

metr-4.jpg

ΠΗΓΗ: thestival.gr