ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Κλέβουν πινακίδες από Ι.Χ. για να κάνουν διαρρήξεις

Απανωτά κρούσματα στην Χαλκιδική

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα της Χαλκιδικής από επιτήδειους που επιδίδονται σε μια σειρά από παράνομες πράξεις και κυρίως διαρρήξεις σπιτιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr, οι επίδοξοι δράστες εκμεταλλεύονται την πολύωρη στάθμευση αυτοκινήτων σε απόμερα σημεία, τα προσεγγίζουν, αστραπιαία αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας και στη συνέχεια τις τοποθετούν στα οχήματα που χρησιμοποιούν για τις «εξορμήσεις» τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία της Γερακινής.

Με βάση της ίδιες πληροφορίες, υπάλληλος ξενοδοχείου πάρκαρε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του σε σημείο όπου δεν ήταν ορατό από τους περαστικούς με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα άγνωστοι να ξηλώσουν τις πινακίδες. Όπως εκτιμάται, οι δράστες πιθανόν παρακολούθησαν την ξενοδοχοϋπάλληλο και εκμεταλλευόμενοι την πολύωρη απουσία της λόγω της εργασίας της βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να «χτυπήσουν». Αργά τη νύχτα της Παρασκευής καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές δύο διαρρήξεις σε κατοικίες της περιοχής ενώ και η ιδιοκτήτρια του οχήματος όταν διαπίστωσε ότι λείπουν οι πινακίδες κυκλοφορίας, το ανέφερε στην Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε, έπειτα από αναφορές περιοίκων, οι δράστες των δύο διαρρήξεων και κλοπών είχαν τοποθετήσει τις κλεμμένες πινακίδες σε φορτηγάκι κλειστού τύπου προκειμένου να κινηθούν ανενόχλητοι και να παραπλανήσουν τις αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και στην περιοχή της Κασσάνδρας.

Στο παρελθόν κατ’ επανάληψη η Ελληνική Αστυνομία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, στη διάρκεια του καλοκαιριού, σε μη πολυσύχναστες παραλίες πολλοί κάτοχοι συνηθίζουν να αφήνουν το όχημά τους σε σημεία, όπου είτε δεν μπορούν να το βλέπουν είτε η κίνηση είναι περιορισμένη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτελέσουν στόχο διαρρηκτών, οι οποίοι αφαιρούν διάφορα αντικείμενα αξίας και παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος κλοπής του αυτοκινήτου.

Συνεπώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς σχετικά με το που θα παρκάρουν το όχημά τους, ιδίως όταν πρόκειται να επιστρέψουν σ’ αυτό ύστερα από αρκετές ώρες ενώ όσοι πολίτες αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις θα πρέπει να ενημερώνουν στην Αστυνομία στον τηλεφωνικό αριθμό «100».

ΠΗΓΗ: halkidikifocus.gr