Αυτόνομο ρομπότ βάζει τέλος στα χημικά, καταστρέφοντας τα ζιζάνια με λέιζερ

Η Carbon Robotics δημιούργησε ένα αυτόνομο σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί λέιζερ για να στοχεύσει και να καταστρέψει τα ζιζάνια, αφήνοντας άθικτα τα αγροτικά προϊόντα, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στη χρήση χημικών.

Το LaserWeeder, το οποίο μπορεί να καταστρέψει 200.000 ζιζάνια μέσα σε μόλις μία ώρα.

Η ύπαρξη ανεπιθύμητων αγριόχορτων σε ένα χωράφι αποτελεί πονοκέφαλο για τους αγρότες, καθώς στερούν από τις σοδειές πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Μπορούν επίσης να αναπτύσσουν ανθεκτικότητα απέναντι στα χημικά που χρησιμοποιούμε για την καταπολέμησή τους, κάνοντας τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισής τους λιγότερο αποτελεσματικές. Έτσι, οι αγρότες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ολοένα και ισχυρότερα χημικά, δημιουργώντας προβλήματα στις σοδειές και στο χώμα.

Η χρήση λέιζερ προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, αφού αναιρεί την ανάγκη χρήσης χημικών, αφήνοντας τα φυτά να εκμεταλλεύονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του χώματος. Επιτρέπει επίσης στους αγρότες να ενισχύσουν την παραγωγή τους και να έχουν πιο προβλέψιμα κόστη.

Το LaserWeeder φαίνεται πως είναι το πρώτο βήμα για μία τεχνολογική επανάσταση στον αγροτικό τομέα. Ενσωματώνοντας τεχνητή νοημοσύνη σε αγροτικές εργασίες, η δυναμική για καινοτομία και εξέλιξη στον τομέα είναι μεγάλη. Οι εξειδικευμένοι αλγόριθμοι θα προσφέρουν αγροτικές τεχνικές ακριβείας, βελτιώνοντας την κατανομή πόρων και ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το LaserWeeder καταστρέφει το 99% των ζιζανίων με ακρίβεια χιλιοστού, ενώ αρκεί μία ώρα για να καλύψει 2 εκτάρια χωραφιών. Δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες και μπορεί να λειτουργήσει υπό άνεμο, υγρασία, χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους έδαφος, μέρα-νύχτα. Η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει το κάνει κατάλληλο για κάθε είδους σοδειά, ανεξαρτήτως από την απόσταση των φυτών ή τη διάταξή τους.

πηγή: newsbeast