Nέα λουκέτα σε επιχειρήσεις από διασταυρώσεις POS με ταμειακές σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο

Στο στόχαστρο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπήκαν για άλλη μία φορά επιχειρήσεις, που δεν απέδωσαν το ΦΠΑ, αλλά ούτε και δήλωσαν τα έσοδά τους.

Πρόκειται για τις διασταυρώσεις μεταξύ των εισπράξεων των POS και αυτών των ταμειακών μηχανών.

Μέσω αυτού του εργαλείου, οι ελεγκτές εντόπισαν και έβαλαν λουκέτο σε τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα, μία στον Πόρο και ένα κατάστημα ρούχων στην Μύκονο.

Οι επιχειρήσεις βρέθηκαν να έχουν δεχθεί πληρωμές μέσω POS, για τις οποίες όμως ουδέποτε μπήκαν στον… κόπο να εκδώσουν απόδειξη, ή/και να την διαβιβάσουν στην ΑΑΔΕ. Με άλλα λόγια, οι πελάτες, που πληρώνουν με κάρτα, είτε δεν λαμβάνουν καμία απόδειξη, είτε – ακόμα χειρότερα – παίρνουν στα χέρια τους την απόδειξη, αλλά το κατάστημα δεν τη δηλώνει στην εφορία.

Συγκεκριμένα, στα Πετράλωνα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρέθηκαν τέσσερα καταστήματα να μην έχουν διαβιβάσει αποδείξεις, συνολικής αξίας 682.000 ευρώ. Πλέον του 48ωρου λουκέτου, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 43.000 ευρώ.

Αντίστοιχη παράβαση διαπιστώθηκε και σε κατάστημα εστίασης στον Πόρο, το οποίο δεν είχε εκδώσει, ούτε κατά συνέπεια διαβιβάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ.

Στην Μύκονο, γνωστό κατάστημα ρούχων σφραγίστηκε επειδή εντοπίστηκε να μην έχει διαβιβάσει 424 αποδείξεις, συνολικής αξίας 61.000 ευρώ.