ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το Kallikrateia.gr δε φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων στα "Υγεία, Ιατρικά, Άσκηση & Διατροφή". Ελέγξτε την πηγή του άρθρου για πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό υπόβαθρο του αρθρογράφου.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ λαμβάνετε τα άρθρα που διαβάζετε στο διαδύκτιο ως επιστημονικές γνωματεύσεις!

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, μιλήστε άμεσα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας!


 

5 στάσεις σώματος που βοηθούν να ξεπεράσουμε το άγχος σε 2 λεπτά

Η κοινωνική ψυχολόγος Amy Cuddy αναφέρει ότι οι χειρονομίες μας καθορίζον το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εμάς. Επιπλέον, επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή μας.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν στάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να προσανατολίσουμε το μυαλό μας προς τη νίκη!

Εμείς θα σας δείξουμε ποιες στάσεις πρέπει να λαμβάνετε μόνο για δύο λεπτά, για να μειώνετε το άγχος και να κάνετε τον εαυτό σας να πιστεύει στην επιτυχία.

Η γλώσσα του σώματος επηρεάζει σημαντικές καταστάσεις στη ζωή μας, όπως τις προαγωγές, τις συνεντεύξεις εργασίας ή την ομιλία μας σε κοινό. Οι χειρονομίες και πόζες μας επηρεάζουν και το μυαλό μας. Τα ζώα έχουν την τάση να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο για να δείξουν ότι είναι ισχυρά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους: ανοιγόμαστε όταν νιώθουμε αυτοπεποίθηση και κλεινόμαστε όταν αισθανόμαστε ανίσχυροι.

Το μυαλό μας επηρεάζει το σώμα μας. Οι ισχυροί άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι και με αυτοπεποίθηση, παίρνουν ρίσκα πιο συχνά και δεν αμφιβάλλουν ότι θα κερδίσουν. Οι ισχυροί άνθρωποι έχουν υψηλό επίπεδο της τεστοστερόνης (η ορμόνη της ηγεσίας) και χαμηλό επίπεδο της κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες). Αυτό σημαίνει ότι είναι περισσότερο ανθεκτικοί στο άγχος.

Η Amy Cuddy διεξήγαγε δύο πειράματα, όπου η μία ομάδα πήρε στάσεις των ισχυρών και το άλλο, στάσεις των αδύναμων. Το πρώτο πείραμα απέδειξε ότι οι ισχυρές πόζες αύξησαν την τεστοστερόνη κατά 20% και μείωσαν τη κορτιζόλη κατά 25%. Η άλλη έδειξε ότι οι εργοδότες επιλέγουν υποψηφίους που έπαιρναν ισχυρές στάσεις πριν από τη συνέντευξη.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό στην πραγματική ζωή; Αυτό ακριβώς συμβουλεύει η Amy να κάνουμε πριν από μια σημαντική συνάντηση: όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε μια αγχωτική κατάσταση, μείνετε μόνοι (σε ένα μπάνιο, στο ασανσέρ, σε ένα άδειο δωμάτιο) και να λάβετε μια ισχυρή στάση για δύο λεπτά.

Το σώμα μας αλλάζει τη συνείδησή μας, η συνείδησή μας αλλάζει τη συμπεριφορά μας και η συμπεριφορά μας μπορεί να επηρεάσει την έκβαση μιας κατάστασης που είναι σημαντική για εμάς. Θυμηθείτε αυτό και κερδίστε!

ΠΗΓΗ: www.dailystories.gr