Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλλικράτειας Κος Καραμήτσιος στο Kallikrateia.gr

Την Παρασκευή 4/8/2023, ο Διευθυντής του κέντρου υγείας Νέας Καλλικράτειας Κος Καραμήτσιος, φιλοξένησε το Kallikrateia.gr για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

(Στο τέλος του άρθρου υπάρχει το σχετικό βίντεο)

Με τον Κο. Καραμήτσιο συζητήσαμε για το πρόγραμμα των ιατρείων του Κέντρου υγείας, τις πιέσεις που δέχεται κατά τους θερινούς μήνες με τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού από τις παραθεριστικές κατοικίες, τα beach bar και τους τουρίστες που διαμένουν στα τοπικά καταλύματα, καθώς επίσης και για τη γενική κατάσταση του κέντρου υγείας, με το ιατρικό προσωπικό, τα τμήματα και τους επισκέπτες ιατρούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν.

Τμήματα και ειδικότητες

Στο Κέντρο υγείας υπάρχει ακτινολογικό τμήμα το οποίο μπορεί να εκτελέσει διαγνωστικό έλεγχο της οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωση), ακτινογραφίες καθώς και υπερήχους. Το μικροβιολογικό τμήμα εξυπηρετεί με μικροβιολογικές, βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις.

Ικανοποιητική φαίνεται να είναι η στελέχωση του Κέντρου υγείας από πλευράς ιατρικού δυναμικού, αφού σύμφωνα με τον Κο Καραμήτσιο, υπηρετούν 11 γιατροί, 2 παθολόγοι, 9 γενικοί γιατροί, 1 παιδίατρος και 2 οδοντίατροι ενώ επίσης το κέντρο επισκέπτονται ΩΡΛ, Καρδιολόγος και Ουρολόγος.

Για τις παραπάνω ειδικότητες στα τακτικά ιατρεία απαιτείται ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά είτε στα τηλέφωνα 23990 222 45 & 23990 212 32.

Τέλος, τα επείγοντα δέχονται χωρίς ραντεβού 24 ώρες την ημέρα.

ΕΚΑΒ στη Νέα Καλλικράτεια έως το Σεπτέμβρη

Ένα ασθενοφόρο με πλήρωμα ΕΚΑΒ φιλοξενείται πλέον στο Κέντρο Υγείας έως το τέλος Σεπτέμβρη, με την ελπίδα ότι θα μείνει εδώ μόνιμα.

Τεράστιο το φορτίο που εξυπηρετεί το κέντρο υγείας

Στις 20 με 25 χιλιάδες υπολογίζεται ο βασικός θερινός πληθυσμιακός όγκος που εν δυνάμει εξυπηρετεί το κέντρο υγείας (μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές) ενώ σύμφωνα με τον Κο Καραμήτσιο ο αριθμός εκτοξεύεται στις 150 με 200 χιλιάδες*, αν προσθέσουμε τους επισκέπτες στα καταλύματα και τα beach bar της περιοχής.

(*σημείωση συντάκτη: αναφέρεται σε εν δυνάμει εξυπηρετούμενο πληθυσμό)

Σε ο,τι αφορά το φόρτο μάλιστα και σχετικά με τη 4η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) που ανήκει το κέντρο υγείας Καλλικράτειας, ανέφερε πως «Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, φυσικά χρειαζόμαστε πολλές ενισχύσεις. Παρ’ όλο τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από πλευράς της 4η ΥΠΕ να ενισχύσουν το ιατρείο μας <…> όσο καλά κι αν είμαστε ενισχυμένοι, θέλουμε κι ακόμα περισσότερο ενισχύσεις».

Δείτε το βίντεο: