Θερμή υποδοχή για το «Χρυσό κορίτσι» του ακοντισμού!

Η Ελίνα Τζένγκο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου στο ακόντιο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, που προπονείται με τον Γιώργο Μποσκαριώβ, είχε καλύτερη βολή στα 65,81 μέτρα, που σημείωσε στη δεύτερή της προσπάθεια. Αυτή της η απόδοση σηματοδοτεί και νέο ατομικό ρεκόρ για την 19χρονη αθλήτρια. Η Ελίνα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Αποθέωση από το αεροδρόμιο!

Πανηγυρισμοί, χειροκροτήματα και αγκαλιές ήταν το σκηνικό που έστησαν οι φίλοι της Ελίνας Τζένγκο και του Γιώργου Μποτσκαριώβ στο αεροδρόμιο Μακεδονία ενώ δεν έλειψαν και τα δάκρυα χαράς. Στα απρόοπτα της άφιξης, ο συναγερμός που χτύπησε από τα καπνογόνα – από χαρά ίσως κι αυτός -  για να γιορτάσει την μεγάλη νίκη της Χρυσής Πρωταθλήτριας!

 

Γκρέμισαν τα τείχη στη Νέα Καλλικράτεια!

Εκατοντάδες φίλοι, γνωστοί αλλά και θαυμαστές της Ελίνας Τζένγκο τόσο από την Νέα Καλλικράτεια όσο και από τις γύρω περιοχές, «γκρέμισαν τα τείχη» της κωμόπολης σε μια θερμή υποδοχή.

Την Ελίνα και τον προπονητή της υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, οι βουλευτές Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος και φορείς του Δήμου Προποντίδας.

Ο Δήμαρχος Κος Καρράς και ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας υποσχέθηκαν πως τα πράγματα θα αλλάξουν δρομολογώντας έργα υποδομών.

 

Τραγικές οι υποδομές στις οποίες γίνονται οι προπονήσεις!

Μπορεί τα μετάλλια να φέρνουν υποσχέσεις για υποδομές, όμως οι αθλητές μέχρι να φθάσουν στο στόχο τους, αναγκάζονται να αθλούνται σε άθλιες συνθήκες με εγκαταλελημένες υποδομές και υποσχέσεις που μένουν υποσχέσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα ρεπορτάζ του Open από το σημείο.

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο την υποδοχή που επιφύλαξαν στη Νέα Καλλικράτεια για το «Χρυσό Κορίτσι»

Φωτογραφίες: Αμπατζόγλου Βασίλης  &  Ji.Mi. (instagram)

Ιζαμπέλα Τζένγκο: "Η αδελφή μου προπονείται σε χώρο οπου ρίχει το ακόντιο στον γκρεμό"