Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει την καταστροφή

 

Σπασμένες βιτρίνες, τέντες, ξηλωμένες σκεπές, διαλυμένα υπόστεγα είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που αντικρίζει κανείς κάνοντας μία βόλτα σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Καλλικράτεια.

Τα φρεάτια δεν άντεξαν

Η πρωτοφανής διάσταση της καταιγίδας που κανείς δεν είχε ζήσει και προβλέψει έκαναν τα φρεάτια να φθάσουν στα όρια τους. Ο όγκος από τα φύλλα, τα κλαδιά αλλά και τα μπάζα, βούλωσαν σε κάποιες περιπτώσεις τα φρεάτια τα οποία ξεχίλισαν και μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια.

Χωρίς ρεύμα μέρος της Καλλικράτειας

Χωρίς ρεύμα μέχρι και τη στιγμή που γράφουμε αυτό το ρεπορτάζ παραμένει μέρος της Νεας Καλλικράτειας. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η καταστροφή στο δυτικό πάρκο του χωριού με το δέντρο που έπεσε επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και έπειτα σε ΙΧ αυτοκίνητο να παραμένει ως έχει. Άγνωστο παραμένει και το πότε θα καταφέρουν συνεργεία της ΔΕΗ να έρθουν για αποκατάσταση της βλάβης αφού η Κασσάνδρα παραμένει στο σκοτάδι και μεγάλο μέρος της επιχείρησης έχει επικεντρωθεί εκεί.

Η δύναμη του ανέμου ξήλωσε δέντρα & κολόνες

Μία ακόμη απόδειξη της πρωτοφανούς δύναμης της χθεσινής καταιγίδας είναι ο αριθμός των δέντρων που μπορεί να βρει κανείς σπασμένα αλλά και κολόνες ηλεκτροφωτισμού.

Κεραυνός στο πάρκο της Καλλικράτειας

Από τις πρώτες πληροφορίες της ημέρας ήταν ότι στο πάρκο της Καλλικράτειας έπεσε κεραυνός πολύ κοντά σε παιδιά που έπαιζαν εκείνη την ώρα, το οποίο μάλιστα άρπαξε φωτιά. Έντρομος ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να προστατευτεί από τη μανία της φύσης που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα άλλαξε το σκηνικό στο κέντρο του χωριού.

 

Ξηλωμένα δέντρα στην πλατεία

Καταστροφή και στο "λόφο" της Καλλικράτειας

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή και στο λοφάκι της Καλλικράτειας. Η δύναμη του ανέμου ξήλωσε πάρα πολλά δέντρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Vphoto.gr για το Kallikrateia.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απο το λόφο: Ιωάννης Μπάκνης

Χαλκιδική: H ανακοίνωση του Λιμενικού για τον εντοπισμό της σορού του 62χρονου ψαρά

Ποτίδαια: Πατέρας και ο ανήλικος γιος καταπλακώθηκαν από δέντρο

Εικόνες καταστροφής στη Νέα Καλλικράτεια (φωτο)