Η απόκοσμη εικόνα από παραλία της Ρόδου που κάνει τον γύρο του κόσμου: Λουόμενοι με φόντο τα καμμένα

Με μικρές και πλήρως ελεγχόμενες αναζωπυρώσεις δίνουν μάχη οι πυροσβέστες στη Ρόδο. Το νησί ήρθε αντιμέτωπο με τη μανία της φωτιάς και επί 10 μέρες η πυρκαγιά έκαψε στρέμματα γης, προκάλεσε οικολογική καταστροφή και άφησε πίσω της χάος. Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τρομακτικές, σοκαριστικές και απόκοσμες.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος…. Ποια είναι αυτή;

Αυτή που εμπεριέχεται στην σκληρή και αληθινή φράση πως «η ζωή συνεχίζεται».

Αυτό αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Πέτρος Γιαννακούρης για λογαριασμό του πρακτορείου Αssociated.

Νεαρά παιδιά βρίσκονται στην παραλία κοντά στο χωριό Γεννάδι το οποίο έγινε στάχτη. Η πανέμορφη βλάστηση του χωριού το οποίο ήταν γεμάτο δέντρα, πεύκα και θάμνους παραδόθηκε στις φλόγες και τη θέση τους έχει πάρει ένα μουντό τοπίο «ζωγραφισμένο» με καφέ και μαύρο χρώμα.
Δέντρα «νεκρά» και ερημιά χαρακτηρίζουν πλέον την περιοχή γύρω από το Γεννάδι.

Και μέσα σε αυτό το «νεκρό» τοπίο, τα νεαρά παιδιά, πήραν τις πετσέτες τους, την μπάλα τους και βρέθηκαν στην παραλία για να… απολαύσουν (; ) το μπάνιο τους και να παίξουν volley μέσα στο νερό.
Με την πλάτη γυρισμένη στην καταστροφή και το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα, η παρέα πέρασε ορισμένες στιγμές ξεγνοιασιάς αλλά και μοναχικές στην παραλία που λίγες μέρες πριν έσφυζε από ζωή αποδεικνύοντας πως η ζωή θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει…

πηγή