Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος ζητά ο δήμαρχος – «Από τις βρύσες τρέχει νερό με πετρέλαιο»

«Οι κάτοικοι στο κέντρο δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο»

Έκκληση να κηρυχθεί ο δήμος της Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απευθύνει ο δήμαρχός της, Γιώργος Στασινόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «από τις βρύσες τρέχει νερό με πετρέλαιο».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο δήμαρχος Ζακύνθου είπε: «Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής. Τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ. Όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».

«Στο κέντρο ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο»

Σχετικά με την κατάσταση στις οικίες των κατοίκων είπε: «Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα, καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

«Χθες, Κυριακή, ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία, για να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος Ζακύνθου δήλωσε: «Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε, αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

πηγή: newsbeast