Τέμπη: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία του σταθμάρχη που έφυγε από το πόστο του νωρίτερα το μοιραίο βράδυ

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή, που έχει αναλάβει το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη 28/3 ο δεύτερος σταθμάρχης ο οποίος έφυγε από το πόστο του νωρίτερα και θεωρείται ο πιο «έμπειρος σταθμάρχης» της βάρδιας.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έφυγε στις 22:10 από τη θέση του ενώ κανονικά έπρεπε να είναι εκεί έως τις 23:00 και στη συνέχεια οι βάρδιές του διορθώθηκαν με μπλάνκο. Ο άνδρας κατηγορείται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο ίδιος φαίνεται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 23:00 αλλά και να ήταν εκεί μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11:02.

Στις 30 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση ο επιθεωρητής ο οποίος φέρεται πως θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια και μέχρι και τις 23:00 να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

O ειδικός εφέτης ανακριτής, σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει ζητήσει τη μεταφορά των βαγονιών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών σε καλά φυλασσόμενο χώρο, ενδεχομένως και σε στρατόπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Ελεύθερος με περιοριστικά ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Χθες, Δευτέρα (27/3) αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης που απολογήθηκε για την υπόθεση.

Στον σταθμάρχη επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε στην απολογία του «ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την ευθύνη και τον πρώτο ρολό στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών» ενώ επέμεινε ότι το ωράριό του ήταν 8ωρο και η βάρδιά του έληγε στις 22:00. Ανέφερε, μάλιστα, ότι, αν ήξερε ότι χρειαζόταν να μείνει παραπάνω, θα το έκανε.

«Αν ήξερα ότι χρειαζόμουν, θα καθόμουν περισσότερο. Δεν υπήρχε φόρτος εργασίας όταν έφυγα. Ποτέ δεν έμπαινα σε νυχτερινή βάρδια» δήλωσε.

ΠΗΓΗ