Θετικό σε RSV και στρεπτόκοκκο το 4,5 ετών αγοράκι που πέθανε στο Ιπποκράτειο – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Το αγοράκι από τη Θάσο, άφησε την τελευταία πνοή του στο Ιπποκράτειο βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Το βράδυ της Δευτέρας (8/1/24) το νοσοκομείο έβγαλε ανακοίνωση, δίνοντας περισσότερα στοιχεία για το θάνατο του παιδιού.

Το 4,5 ετών αγοράκι από τη Θάσο που «έσβησε» τελικά στο Ιπποκράτειο, είχε μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα «εμπύρετης βρογχιολίτιδας» όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

«Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας. Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο».

Είχε στρεπτόκοκκο και RSV

«Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη, κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείο.

«Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes)»…

Όπως είπε νωρίτερα, στο newsit.gr η θεία του μικρούλη, το παιδάκι δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε το περιστατικό, το κέντρο υγείας που απευθύνθηκαν αρχικά οι γονείς.

«Στο κέντρο υγείας είπαν ότι δε χρειάζεται να το πάτε καν στην Καβάλα… Το παιδί δεν είχε προβλήματα υγείας, ένα αγγελάκι ήταν. Ένα πανέξυπνο παιδάκι». είπε χαρακτηριστικά η θεία του παιδιού.

πηγή: NEWSIT