Ο Φώτης Μαυρόπουλος υποψήφιος με τον Μανώλη Καρρά

Ο Φώτης Μαυρόπουλος είναι ένας νέος υποψήφιος που δηλώνει ενεργός πολίτης και διεκδικεί θέση στα δρώμενα του δήμου νέας Προποντίδας. Αισθάνεται μέλος μιας δυνατής ομάδας, όπως χαρακτηρίζει την παράταξη «νέα Προποντιδα , σύγχρονος Δήμος» του κ Μανώλη Καρρά, πιστεύει στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και προβάλλει το όραμα του.

Πρωταρχικό του μέλημα όπως δηλώνει είναι η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής χωρίς όμως να παραμεριστούν οι αξίες, τα ήθη και οι παραδόσεις μας, ενώ υποστηρίζει ότι η δημιουργία, η συντήρηση αλλά και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών του Δήμου Νέας Προποντίδας έχει ήδη ξεκινήσει και θα πρέπει να συνεχιστεί «πάση θυσία» έτσι ώστε τα μέρη που μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε να είναι πιο ασφαλή, πιο προσβάσιμα, πιο ανθρώπινα.

Κύριε Μαυροπουλε , πρώτη φορά έρχεστε σε επαφή με την πολιτική , ποια είναι η αίσθηση σας;

Κατ’ αρχήν να σας ενημερώσω ότι η πρώτη μου επαφή με την πολιτική ήταν στην ΣΤ’ τάξη του δημοτικού όπου διετέλεσα πρόεδρος με μεγάλη επιτυχία! (σ.σ. γέλια).

Η αίσθηση λοιπόν, αν και πρωτόγνωρη, θα την χαρακτήριζα ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική. Μέσα από αυτή την διαδικασία μου δόθηκε η δυνατότητα να έρθω σε επαφή με πολλούς συνδημότες και να αφουγκραστώ τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινότητα του. Προσπάθησα να είμαι καλός ακροατής και αναπτύξαμε έναν δημιουργικό διάλογο. Κύριο μέλημα μου ήταν να κινητοποιήσω και να πείσω τους πολίτες ότι η βελτίωση της ζωής μας και της κοινωνίας μας, θα προέλθει μέσα από συλλογική προσπάθεια. Μέσα από τη συνεργασία και την ενεργοποίηση όλων μας ο Δημος Νεας Προποντιδας μπορεί να γίνει όπως του αξίζει, έτσι όπως τον οραματιζόμαστε..

Διαπιστώσαμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία αρκετούς νέους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Ποιο είναι το σχόλιο σας;

Είναι πραγματικά ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, νέοι άνθρωποι να αποφασίζουν και να θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση των κοινών. Άνθρωποι με γνώσεις, επαγγελματική εμπειρία και διάθεση να προσφέρουν προκειμένου να μπορέσουν να βελτιωθούν οι συνθήκες στις κοινωνίες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Το στοίχημα σε αυτή την περίπτωση είναι να μπορέσει να γίνει το «πάντρεμα» ανάμεσα σε ανθρώπους με εμπειρία και γνώση του πολιτικού γιγνεσθαι και των νέων που πρεσβεύουν το νέο και διαφορετικό. Οι νέοι υποψήφιοι καλούνται να πιστέψουν στις ικανότητες τους, στις γνώσεις τους, στις ιδέες τους. Να τολμήσουν να σταθούν απέναντι σε κάθε λογική που αναπαράγει όσα θέλουν να αλλάξουν, ακόμη και εάν έτσι ρισκάρουν την ίδια τους την επιτυχία.

Ποιο είναι το όραμα ενός νέου ανθρώπου, όπως εσείς, για τον τόπο;

Όραμα μου είναι να συνδράμω στη οικονομική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Η επόμενη τετραετία θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και σε καιρούς οικονομικής στενότητας, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε πόρο και κάθε ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Πρέπει να συνεχιστεί η προετοιμασία του εδάφους, ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν κίνητρα και ευκαιρίες για να παραμείνουν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να τονωθούν ο πρωτογενείς τομέας, η τυποποίηση προϊόντων και βέβαια ο τουρισμός. Όχι όμως καιροσκοπικά, αλλά με σχεδιασμό και συντονισμένες ενέργειες, που θα αποβλέπουν σε βιώσιμη και σταθερή αναπτυξιακή τροχιά. Να ανακαλύψουμε ξανά τις μοναδικές ομορφιές και πολιτιστικές αξίες του τόπου μας. Να κερδίσουμε την ελπίδα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης της Ν Προποντίδας να επιλέξει τον συνδυασμό του Μανώλη Καρρά;

Είναι μια παράταξη με πολυφωνία αλλά και με πολύ καλό συντονισμό και λειτουργία, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά το έχει καταφέρει ο Μανώλης Καρράς με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του. Είναι ένας άνθρωπος δοκιμασμένος αυτοδιοικητικά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καθώς επί ημερών του ο Δήμος μας είναι πρωταθλητής σε αναπτυξιακά έργα στον νόμο μας, πράγμα το οποίο αναγνωρίζεται από τους πολίτες σε κάθε πόλη, κωμόπολη, χωριό και οικισμό. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά τις περιοχές της Ν.Προποντιδας , τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους. Νοιάζεται για όλους και για όλα και αυτό δεν το συναντάς συχνά στην εποχή μας.

Πείτε μας μερικούς λόγους ώστε ένας δημότης της Ν. Προποντίδας να ψηφίσει εσάς για Δημοτικό σύμβουλο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ , αλλά σεβόμενος τους συνδημότες που δεν με γνωρίζουν ακόμη θα προσπαθήσω να περιγράψω τον Φώτη Μαυροπουλο με λίγα λόγια. Είμαι ένας νέος άνθρωπος με γνώσεις πάνω στην οικονομία, με ισχυρή θέληση και πίστη ,ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Αγαπώ τον τόπο μου, ζω εδώ με την οικογένεια μου, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους σε ολες τις περιοχες του δήμου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω να γίνει η ζωή όλων μας ακόμα καλύτερη.

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Μανώλης Καρράς δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος; Ποια τα κριτήρια που θα θέσετε;

Καταρχάς πιστεύω ότι ο Μανώλης Καρράς θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Νέας Προποντίδας. Το αξίζει και αυτή την εικόνα λαμβάνω από την επαφή μου με τους πολίτες. Το ψιθυρίζει όλος ο Δήμος από άκρη ως άκρη. Θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της περιοχής μας και όχι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Τι μήνυμα θα ήθελες να μεταφέρεις στους συνδημότες σου;

Την τελευταία πενταετία, αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά ένα ένα τα χρόνια που πέρασαν , θα δει ότι υπάρχει μια θετική εξέλιξη στην καθημερινότητα μας. Κάτι έχει αρχίζει να αλλάζει. Δημιουργούνται υποδομές όπως ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, πεζόδρομοι, χώροι αναψυχής ανηλίκων και ενηλίκων, σχολεία και νηπιαγωγεία, αποχετευτικά δίκτυα, δίκτυα διανομής νερού και μεταφοράς όμβριων , αντιπλημμυρικά έργα και πολλά πολλά ακόμη τα οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα sygxronosdimos.gr. Τα έργα αυτά είναι αναπτυξιακά και σύγχρονα. Σίγουρα χρειάζεται να υλοποιηθούν ακόμη περισσότερα , πολλά από αυτά έχουν ήδη δημοπρατηθεί και ξεκινούν άμεσα και αλλά βρίσκονται προς δημοπράτηση, όμως υπάρχουν και πολλές προτάσεις που είναι σε κατάσταση αξιολόγησης. Αυτές οι προτάσεις προέκυψαν, κυρίως, από την επικοινωνία που είχαν και έχουν καθημερινά οι πολίτες με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας τέτοιος άνθρωπος θα ήθελα να μου δώσετε την ευκαιρία να γίνω κι εγώ. Να γίνω η φωνή σας στα δημοτικά συμβούλια, να ακούσω τις ανάγκες σας και τα προβλήματα σας και να προσπαθήσω να δώσω λύσεις σε όσα περισσότερα μπορώ. Δώστε μου την ευκαιρία να δείξω τι αξίζω.