Σαββίδης: "Μόνοι μας εναντίων όλων"

  Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στην ΕΡΤ και, αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, καταθέρθηκε εναντίον των συναγωνιστών του, υποστηρίζοντας πως δεν τον ακολούθησαν.

Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Το γήπεδο ήταν γεμάτο κι εγώ ήμουν πολύ χαρούμενος και καμάρωνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές μας. Ανέδειξαν όλες τις ελπίδες που είχαμε ως φίλαθλοι. Έδειξαν χαρακτήραν και μετέτρεψαν τον αγώνα σ' ένα συνηθισμένο παιχνίδι.

Ένα συνηθισμένο παιχνίδι, με μία συνηθισμένη ομάδα και δεν χρειαζόταν ούτε πανικός ούτε τίποτα. Και σήμερα μπορούμε να πούμε πως πραγματικά συνειδητοποιούμε ότι αν αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τους στόχους μας, μπορούμε να τους πετυχαίνουμε. Ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία Ήταν σημαντικό το σκορ να μην είναι μόνο 1-0. Για να δείξουμε ανωτερότητα. Και στο Καραϊσκάκη κερδίσαμε.

Εκεί οι διαιτητές έκαναν ό,τι ήθελαν. Δείξαμε ότι αν υπάρχει μία νορμάλ διαιτησία μπορούμε να αγωνιστούμε αξιόλογα. Αυτό που θέλουμε και σ' αυτό που πηγαίνουμε. Θέλω να τους συγχαρώ όλους. Παίξαμε αξιόλογα, πήρε τους βαθμούς και προχωράμε επειδή έχουμε στόχους". Για το αν μπορεί να πάρει το ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: "Πάντα έχω μία αρχή. Αν θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα, είναι ποδόσφαιρο.

Όσο έχουμε θεωρητική δυνατότητα, δεν βγάζουμε αυτό τον στόχο. Πέρσι έπρεπε να το κάνουμε. Ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε χάνοντας τρεις βαθμούς. Ναι, θυσιάστηκε. Λυπάμαι που οι συναγωνιστές μας δεν μας ακολούθησαν. Έλεγαν πως είμαστε μαζί και θα προχωρήσουμε μαζί. Αλλά όταν είπαμε πως δεν κατεβαίνουμε στο δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου, αρχίσαμε αυτόματα και την μάχη για την κάθαρση του ποδοσφαίρου.

Είχα μεγάλη έκπληξη που ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος του. Τότε κατάλαβα πως δεν μπορείς να ξαναγράψεις την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ 90 χρόνια ήταν μόνος του και σήμερα είναι μόνος του. Όσοι συνδέουν τον εαυτό τους μ' αυτά τα τέσσερα γράμματα είναι πολύ δυνατοί και δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Και στις εκλογές τις Ομοσπονδίες θα πάμε μόνοι μας. Μόνοι μας. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι.

Αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα πιστέψτε με εγώ δεν θα πήγαινα στο δεύτερο παιχνίδι. Θα στήριζα. Ακόμα κι αν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κατηγορούσαν. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του ΠΑΟΚ. Κι είμαι ευτυχής πως ακόμα κι αν χάσουμε την ευκαιρία του πρωταθλήματος δεν θα λυπηθώ αυτούς τους τρεις βαθμούς"

ΠΗΓΗ: paok365.net